Persondatapolitik

Politik med hensyn til bekyttelse af kunders identitet

Når du er kunde hos Gyldendal Studio kan du være sikker på at dine personlige oplysninger opbevares sikkert og korrekt. Her kan du læse mere om persondataforordningen og vores persondatapolitik, som indeholder retningslinjerne for, hvordan vi indsamler, bruger, videregiver, overfører og gemmer dine oplysninger.

Vi anbefaler, at du læser vores guide og retningslinjer igennem, og har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan kontakte os på infostudio@gyldendal.dk.


Værd at vide om persondataforordningen
Persondataforordningen har til formål at styrke og ensrette databeskyttelsen for individer i EU. Det primære mål er at beskytte kunder og medarbejderes persondata i hele EU.


Mine vilkår

Gyldendal Studio informerer alle vores kunder om, at der er lavet opdateringer i vilkår, betingelser og persondatapolitik. Ændringerne omhandler vores håndtering af persondata og sikrer at vi overholder persondataforordningen pr. 25. maj 2018.

Du kan læse vores opdaterede persondatapolitik her og vores generelle handelsbetingelser her.


Hvorfor gemmer Gyldendal Studio dine persondata?
Flere typer persondata er nødvendige for at have, for at vi kan levere vores produkt og tjeneste. En række af de formål, hvor vi har behov for at behandle personlige oplysninger dækker over:

  • Administration af ordrer (produktion og levering)
  • Kommunikation i forhold til fakturering og ordrer samt andre henvendelser
  • Udvikling og forbedring af vores produkt, f.eks. med henblik på at give en god og relevant kundeoplevelse.
  • Sende markedsføring, såfremt du har givet os samtykke til det.

Du kan læse mere om, hvornår vi har brug for at behandle dine persondata i forbindelse med dit kundeforhold til Gyldendal Studio i afsnittet “Indsamling og brug af personlige oplysninger”.


Hvorfor har Gyldendal Studio lov til at gemme personoplysninger?
Gyldendal Studio opbevarer og anvender kun persondata efter et eller flere af disse kriterier:

  1. Samtykke, som du har angivet, f.eks. i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev eller ved køb på gyldendalstudio.dk. Du kan altid trække dette samtykke tilbage igen.
  2. Behandling af persondata er nødvendig for at kunne overholde den aftale, som vi har indgået med dig. For at vi kan levere dine bestilte produkter til dig, er vi f.eks. nødt til at kende dine persondata (navn og adresse).
  3. Nogle persondata er vi retligt forpligtet til at gemme. Det vil sige, at lovgivningen kræver, at vi opbevarer bestemte persondata.
  4. Vi har en legitim interesse i at anvende persondata. Det kan f.eks. være i forbindelse med situationer, hvor vi anvender persondata til analyseformål for at finde ud af hvordan vi kan forbedre vores produkt og tjeneste. 


Hvor længe gemmer Gyldendal Studio mine persondata?
Vi gemmer kun de oplysninger, som vi har lovlig grund til at opbevare. Oplysninger, som bruges i forbindelse med ordrer, opbevarer vi i 5 år efter bogføringslovens regler.


Kan jeg få rettet eller slettet mine personoplysninger hos Gyldendal Studio?

Hvis du ønsker at få rettet i dine oplysninger, skal du kontakte os på infostudio@gyldendal.dk. 


Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder i forhold til de persondata vi opbevarer om dig:

  1. Du kan få at vide hvilke oplysninger vi har om dig.
  2. Du kan rette urigtige oplysninger (når forskellige kriterier er opfyldt). 
  3. Du kan bede om at vi begrænser brugen af dine oplysninger.
  4. Du kan få slettet dine personoplysninger, når de ikke længere er nødvendige at anvende.
  5. Du kan gøre indsigelse mod vores behandling af persondata.
  6. Du kan få dine registrerede data udleveret.
  7. Du kan trække dit samtykke tilbage, når dine persondata bruges til direkte markedsføring.
  8. Du har ret til at dine persondata ikke bruges til automatisk behandling.


Anvendelse af persondata


Indsamling og brug af personlige oplysninger
Personlige oplysninger er data, der kan bruges til at identificere eller kontakte en enkelt person, og de kan blive bedt om at angive personlige oplysninger, når du f.eks. skal købe og bestille produkter hos Gyldendal Studio. Når vi anvender disse data har det forskellige formål. Det kan enten være fordi, at de er nødvendige at have for at kunne levere vores produkt og tjeneste, eller også fordi vi har interesse i at behandle dine oplysninger til bestemte formål. Det kan også være fordi vi er forpligtet til at behandle visse oplysninger i forhold til lovgivningen. 

Her finder du eksempler på typer af personlige oplysninger som Gyldendal Studio kan indsamle, og hvordan vi kan bruge dem:

Hvilke personlige oplysninger indsamler vi?

  • Identifikationsoplysninger: Når du opretter en profil hos Gyldendal Studio – eller tilmelder dig vores nyhedsbrev – indsamler vi en række oplysninger. Disse oplysninger kan inkludere: navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse.

Formål for opbevaring og anvendelse af personlige oplysninger

  • Til markedsføring: Vi anvender dine personoplysninger, når du har givet samtykke til, at vi må kontakte dig. De personlige oplysninger, vi indsamler, giver os mulighed for at holde dig orienteret om nyheder og opdateringer fra Gyldendal Studio. Hvis du deltager i en konkurrence hos Gyldendal Studio, bruger vi muligvis de oplysninger, du giver os i dette tilfælde i forbindelse administrationen af konkurrencen. Hvis du ikke ønsker at være registreret som modtager af vores nyhedsbrev, kan du til enhver tid framelde dig her.
  • Til administration og håndtering af ordrer og profil: Vi har brug for at behandle og opbevare dine identifikationsoplysninger til dig i forbindelse med håndtering af dine ordrer og administrationen af dine projekter og din Gyldendal Studio-profil. Vi behandler altså dine personlige oplysninger til at producere og levere vores tjeneste og produkt til dig. Du kan til enhver tid slette din profil her.
  • Til kommunikation om din profil, din ordre, dine projekter og tjenesten: Fra tid til anden bruger vi muligvis dine personlige oplysninger, når vi skal sende vigtige beskeder, f.eks. vedrørende køb eller ændringer af vores vilkår og betingelser. Da disse oplysninger er vigtige for din interaktion med Gyldendal Studio, kan du ikke fravælge at modtage disse meddelelser.
  • Til statistik og analyse: Vi anvender persondata til statistik og analyse for at kunne udvikle, forbedre og teste vores produkt og tjeneste. Vores anvendelse handler i disse tilfælde altid om at kunne se tendenser og mønstre, og således ikke om enkelte kunder. 

Indsamling og brug af ikke-personlige oplysninger

Gyldendal Studio indsamler, bruger, overfører og videregiver ikke-personlige oplysninger til en række forskellige formål. Her kan du se eksempler på hvilke ikke-personlige oplysninger vi indsamler, og en beskrivelse af hvordan de eventuelt bruges:

  • Kundeaktivitet: Vi indsamler oplysninger om kundeaktivitet på Gyldendal Studio. Disse oplysninger samles og bruges for at kunne optimere vores website og få indsigt i hvilke dele af Gyldendal Studios websted, produkter og tjenester vores brugere er mest interesserede i. Indsamlede data betragtes som ikke-personlige oplysninger.
  • Brug af tjeneste: Vi indsamler og gemmer muligvis detaljer om, hvordan du bruger vores tjeneste, inkl. søgninger. Disse oplysninger kan vi indsamle for at forbedre oplevelsen og relevansen af vores tjeneste. 

Såfremt ikke-personlige oplysninger og personlige oplysninger kombineres, behandles de kombinerede oplysninger som personlige oplysninger. 


Cookies
Gyldendal Studio benytter sig af “cookies”. Cookies hjælper os med at få større indsigt i brugernes adfærd. Det fortæller os blandt andet hvilke dele af vores websted der er blevet besøgt. Cookies hjælper os også til at fremme og måle effekten af annoncer og søgninger på nettet. Oplysninger der indsamles af cookies betragter vi som ikke-personlige oplysninger. Såfremt ikke-personlige oplysninger og personlige oplysninger kombineres, behandles de kombinerede oplysninger som personlige oplysninger.

Du har altid mulighed for at slå cookies fra. Hvis du ønsker at slå cookies fra skal du gøre det i din browsers indstillinger.

Du kan læse mere om vores benyttelse af cookies her.


Videregivelse af oplysninger til tredjepart
For at Gyldendal Studio kan producere og levere din ordre stiller vi visse personlige oplysninger til rådighed for samarbejdspartnere, der hjælper os med vores produkter.

Hvilke oplysninger giver vi videre til tredjepart?
Hos Gyldendal Studio hjælper Lasertryk os med at producere vores merchandise. Når du bestiller merchandise giver du Gyldendal Studio og Lasertryk lov til at udveksle oplysninger, som du har udleveret i løbet af bestillingsprocessen. Det gælder f.eks. forsendelsesadresse, navn, ordrenummer og e-mailadresse. Dine oplysninger er således underlagt Gyldendal Studio og Lasertryks persondatapolitik. Vi videregiver kun oplysninger med henblik på at levere og producere produkter tilgængelige på Gyldendal Studio. Oplysningerne videregives ikke til tredjepart med henblik på disses markedsføring. 

Gyldendal Studio kan i visse tilfælde blive pålagt at videregive dine personlige oplysninger i henhold til loven, en retskendelse og/eller påbud fra offentlige eller statslige myndigheder i eller uden for dit bopælsland. Det er også muligt, at vi videregiver oplysninger om dig, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt af hensyn til den nationale sikkerhed eller overholdelse af loven, eller hvis det af andre årsager er i offentlighedens interesse. 

Vi videregiver muligvis også oplysninger om dig, hvis vi vurderer, at dette er nødvendigt for at håndhæve vores vilkår og betingelser eller beskytte vores virksomhed eller brugere. I tilfælde af omstrukturering, fusion eller salg overfører vi muligvis alle personlige oplysninger, vi indsamler, til den relevante tredjepart.


Sådan behandler vi dine oplysninger
Personlige oplysninger anvendes kun, hvis du er kunde hos os; hvilket betyder at du har oprettet en profil hos Gyldendal Studio. Vi bruger oplysningerne til at levere målrettet indhold og målrettede tilbud samt til at give dig korrekte informationer og services. Vi gemmer kun dine personlige oplysninger for at kunne levere dine ordrer og bestillinger samt at give dig korrekte informationer og services.


Betalingsoplysninger

Betalingsoplysninger ved bestilling og køb håndteres af QuickPay. Når du indtaster dit kortnummer, udløbsdato og CVC i vores webshop, overføres disse data til QuickPay i krypteret form. Krypteringen giver en høj sikkerhed for, at uvedkommende ikke kan skaffe sig adgang til oplysningerne.

Gyldendal Studio gemmer ikke betalingsoplysninger (kortnummer, udløbsdato og CVC-kode)

Beskyttelse af personlige oplysninger
Gyldendal Studio tager sikkerheden af dine personlige oplysninger meget alvorligt. Gyldendal Studio beskytter dine personlige oplysninger (beskrivelse af sikkerhedskrypteringer og protokoller)

Opbevaring af dine personlige oplysninger

Vi opbevarer dine personlige oplysninger i det tidsrum, der er nødvendigt for at opfylde de formål, der er angivet her i vores persondatapolitik, med mindre et længere tidsrum er påkrævet eller tilladt ifølge loven.


Adgang til personlige oplysninger
Du kan hjælpe os med at sikre, at dine kontaktoplysninger og indstillinger er korrekte ved at logge ind på din konto på gyldendalmerchandise.dk. Herefter klikker du på “Kontoindstillinger”, og du har nu mulighed for at opdatere de informationer vi har registreret om dig.

Med hensyn til andre personlige oplysninger, som vi ligger inde med, vil vi give dig adgang til disse, samt en kopi, i enhver sammenhæng, inkl. forespørgsel om, at vi retter disse oplysninger, hvis de er upræcise, eller sletter dem, hvis det ikke er påkrævet ifølge loven eller til lovmæssige forretningsmæssige formål, at Gyldendal Studio opbevarer disse. Ansøgninger om adgang, rettelse eller sletning kan fremsættes ved henvendelse til infostudio@gyldendal.dk. 


Gyldendal Studios politik til beskyttelse af din anonymitet
For at sikre at dine personlige oplysninger forbliver fortrolige, udleveres vores retningslinjer for anonymitet og datasikkerhed til Gyldendal Studios medarbejdere, og vores forholdsregler med hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger håndhæves på det strengeste inden for koncernen.


Har du spørgsmål om anonymitet?
Hvis du har spørgsmål eller betænkeligheder angående Gyldendal Studios persondatapolitik eller databehandling, eller hvis du ønsker at klage over et muligt brud på lokale love om fortrolighed, så kontakt os på infostudio@gyldendal.dk. Du kan også ringe på telefon 33 75 55 55. Telefonerne er åbne mandag-fredag fra kl. 8.30-16.00.

Når vi modtager et spørgsmål om privatliv eller en anmodning om adgang eller download, sendes det direkte videre til det team der håndterer disse forespørgsler. Det kan være vi i den forbindelse vil bede dig om at sende os uddybende oplysninger, hvis vi har brug for det. 

Gyldendal Studio opdaterer med tid til anden vores persondatapolitik. Når der sker væsentlige ændringer, bliver det offentliggjort på vores website sammen med den opdaterede persondatapolitik. 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.

Log ind

Opret kundekonto

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores [persondatapolitik].